Mijn wereld stortte in
Inmiddels ben ik meer dan vijf jaar kankervrij en op vele fronten actief. Daar ben ik dankbaar voor. In 2004 kreeg ik de diagnose botkanker, in mijn rechterbovenbeen. Mijn wereld stortte in. Achttien chemokuren en een beenbesparende operatie stonden mij te wachten. Revalidatie en vele controles volgden. In 2005 kreeg ik helaas een terugval: de kanker was terug gekomen in mijn bovenbeen. Een amputatie van het gehele rechterbeen, in combinatie met opnieuw negen chemo’s was de enige mogelijke weg naar genezing. Dit was een zwaar en lang traject. Ik pakte mijn leven weer op en ging naar school, deed aan sport en moest elke vier weken op controle. Helaas kreeg ik in 2007 opnieuw een klap te verwerken; er was een uitzaaiing gevonden in mijn linkerlong, de overlevingskansen waren nihil. In overleg met de artsen en mijn ouders besloten we toch voor een operatie te gaan. Niemand ging er vanuit dat ik volledig zou genezen. Uiteindelijk is het tegendeel bewezen.
Vol in het leven
Nu, zeven jaar later, sta ik vol in het leven. Ik woon samen met mijn vriendin, studeer bestuurskunde & overheidsmanagement, ben politiek actief en voetbal in het Nederlandse voetbalteam voor geamputeerden. Het gaat dus erg goed met me! Maar ik besef dat het ook anders had kunnen aflopen.
Uw gift doet er toe
Dankzij de giften van mensen is het voor KWF Kankerbestrijding mogelijk om onderzoek te doen naar kanker, de behandelingen, nazorg en het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten. Dankzij mijn behandelingen ben ik er nog, maar er zijn nog te veel mensen die sterven aan kanker. Daarom is het belangrijk om te blijven investeren in onderzoek. Daar is geld voor nodig, veel geld. Steun de strijd tegen kanker en doneer aan de collectant of op de website van KWF Kankerbestrijding.
Alvast bedankt,
Bas
Doe mee!
Dit jaar is de collecteweek van maandag 1 t/m zaterdag 6 september. Door jouw gift draag je bij aan het doel van KWF: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.
Enkele feiten over KWF Kankerbestrijding:
- 1 op de 3 mensen krijgt kanker.
- KWF Kankerbestrijding financiert ongeveer de helft van de wetenschappelijke
onderzoeksprojecten naar kanker in Nederland. Per jaar gaat het om ongeveer 475 onderzoeken. - In 2013 werd 74,9 miljoen euro besteed aan wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en opleiding.
- In 2013 is er ruim 145 miljoen euro ingezameld, waarvan 6,4 miljoen euro in de jaarlijkse collecteweek.
- Jaarlijks overlijden ongeveer 44.000 mensen aan kanker. Dit zijn 5 mensen per uur.
- In 1949 overleefde gemiddeld 25% van de kankerpatiënten de eerste 5 jaar. In 2013 was dit gemiddeld 61%.