Armoede Werkt NIET!

with Geen reacties

Armoede werkt NIET!

In de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch waren vandaag 6500 mensen bijeen om te protesteren tegen de bezuinigingen op de WSW, Wajong en tal van andere sociale voorzieningen. De manifestatie, georganiseerd door de SP, PvdA en FNV was een groot succes!

”Er is geen armoede in Nederland.”

Mark Rutte zei eerder deze week dat er ‘geen armoede’ in Nederland bestaat. Emile Roemer veegde de vloer aan met de premier. ”ik was woest” zei Roemer, ”Voedselbanken hebben wachtlijsten, kinderen kunnen niet naar de sportclub of een verjaardagsfeestje van een klasgenoot. Aantasting van de beschaving van één van de rijkste landen van Europa. Ik vind het Schandalig”. Door de bezuinigingen op de WSW verdwijnen ruim 2/3e  van de arbeidsplaatsen. De WSW-werkplaatsen zijn beschutte werkbedrijven waar mensen met een beperking toch kunnen werken met extra begeleiding. Ze ontwikkelen zich, draaien mee in het arbeidsproces, voelen zich gewaardeerd, hebben sociale contacten, het maakt dat ze mee doen en mens kunnen zijn. Deze bezuinigingen zorgen er voor dat deze mensen achter de geraniums komen te zitten: DAT PIKKEN WE NIET!

SP en ROOD Oss aanwezig

Natuurlijk waren de SP en ROOD,jong in de SP uit Oss aanwezig om hun steun te betuigen voor dit protest! Ook in Oss werken er mensen in Socialewerkplaatsen, wij zijn trots dat Oss een sociale gemeente is waar iedereen mee kan doen, wij zullen blijven vechten voor het behoud hier van!

Trending Topic

#ArmoedeWerktNiet was een geruime tijd een zogenaamde TT (Trending Topic) op twitter. Dit houd in dat er op het moment van de demonstratie enorm veel gesproken werd over de campagne ‘Armoede Werkt Niet’. Enorm goed dus dat het zo leeft onder de Mensen.

 

Rutte, Wij gaan de crisis niet betalen!
Ga het geld maar bij de banken halen!

Foto’s komen later…

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op