Bas en de SP

with Geen reacties

Bas en de SP 

 

Politiek geinteresseerd.

Mijn Politieke interesse is eigenlijk al vroeg opgewekt. En je kan wel zeggen dat dat is begonnen in het ziekenhuis, door mijn vele behandelingen kwam ik vaak in het ziekenhuis te liggen. Wat me daar opviel is dat ik voor elke opname het zelfde formulier moest invullen, en bij ontslag – je raad het al – kreeg ik ook telkens een evaluatieformulier wat ook weer ingevuld diende te worden. Allemaal zaken die niet direct met zorg te maken hebben, terwijl als ik in mijn ziekenhuisbed lag en ik belde ik vervolgens minimaal 15 min moest wachten tot er iemand bij mijn bed stond. Ik wist dat de verpleegkundigen hier niets aan konden doen, ze liepen immers de benen onder hun lijf vandaan. Ze waren onderbemand, en werden belast met allerlei administratieve zaken die afleiden van het werkelijke werk: handen aan bed!

Zo ben ik via internet gaan opzoeken wat hiervan de redenen en oplossingen waren. Uiteindelijk kwam ik zo op de site van de SP uit. Het stuk van gezondheidszorg sprak mij erg aan, omdat de SP kiest voor menselijke maat, meer handen aan bed, en geen dikke rekening voor de zieke. Want dat is – zo las ik – bij de VVD wel het geval. Als de VVD haar beleid met betrekking tot zorg uitvoert dan ben je simpelweg de ‘lul’ – het basispakket zorg word uitgekleed en er verdwijnen allerlei regelingen, dan krijg ik als kankerpatient dus geen helpende hand, maar een dikke rekening in dit land!

De SP kiest hier duidelijk niet voor, de SP kiest voor kleinschalige zorg naar de behoefte van de patient. Meer handen aan het bed en minder managers die afleiden van het echte werk! Dat is duidelijke taal! Vervolgens ben ik me verder gaan verdiepen en werd ik overtuigd! De Kernvisie (te lezen bij het kopje SP) heeft mij overtuigd! Ik wil leven in een samenleving waar menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan!

”ik wilde geen lid worden”

Zo bleef ik de SP een lange tijd volgen, debatten, kranten artikels, en natuurlijk de website. De manier van politiek bedrijven is gewoon zoals het moet! Dichtbij de mensen, de wijken in, en niet te veel achter de vergadertafel maar contact met de mensen in de wijken! Daarbij geen dure taal om je standpunten te moeten vertalen, maar zeggen waar het op staat – met respect voor de ander! Maar lid worden, nee dat wilde ik nog niet! ik wilde me nog niet definitief binden aan een partij. Tot dat op een gegeven moment het lied hoorde van de SP ‘een mens is meer’ het volgende regeltje uit het lied heeft toen veel indruk op mij gemaakt ”blijf niet mokkend aan de kant staan, stel een daad en toon je moed, laat je woede hand in hand gaan – met het goede dat je doet”. Toen ben ik daar over na gaan denken, en besloot lid te worden. Zo kan je immers invloed uitoefenen op het beleid en echt iets betekenen voor de partij en de samenleving.

ActivismeStudenten Protest tegen bezuinigingen op onderwijs

Het activisme en enthousiasme vind ik echt super! De SP is de enige partij die op de barricades staat om zo duidelijk hun standpunten te laten zien! Mensen organiseren en samen met de mensen actie voeren tegen een slecht beleid, vervolgens met alternatieven komen en die onder de aandacht brengen! Bij de demonstratie van de Studiefinanciering, de actie 65 blijft 65, Red de postbode, No claim – NO WAY, en ga zo maar door zijn tal van acties waar de SP te zien was – ook de actieve jongeren afdeling van de SP is overal te zien! Dit is de kracht van de partij, het land in! en daar wil ik graag aan bijdragen!

SP Afdeling Oss

Als SP lid hoor je natuurlijk bij een afdeling, zo val ik onder de SP afdeling Oss. Toen ik lid werd ontving ik al snel het welkoms geschenk van de Osse SP afdeling, dit werd persoonlijk bezorgd. Hierdoor kon ik direct kennis maken met een aantal mensen van de fractie. Ik bezocht bijeenkomsten van de SP en raakte steeds meer betrokken bij de Osse club. Ik ging mee naar acties, stond te flyeren op straat, te praten met jongeren, en bezocht ledenvergaderingen. Al snel raakte ik steeds meer betrokken en wilde ik ook zo actief mogelijk worden!

Verkiezingen November 2010

24 November waren de gemeenteraadsverkiezingen van de gemeente Lith & de gemeente Oss. Lith werd na een herindeling immers bij Oss gevoegd tot een grote gemeente. Ik was blij verrast toen de SP vroeg of ik op de kandidatenlijst wilde staan voor de verkiezingen. Ik heb toen direct ja gezegd, omdat ik het belangrijk vind dat de stem van jongeren vertaald word in de raad. Tot mijn verbazing stond ik op nummer 14 van de 50 kandidaten op de lijst. Er ontstond een drukke tijd met veel huisbezoeken, flyeren, de tribune rondbrengen, debatten bijwonen, scholen bezoeken, en ga zo maar door!

Op de verkiezingsavond zelf stonden we met z’n alle in het gemeentehuis in spanning af te wachten. Helaas verloren we 2 zetels in de raad en gingen dus van 11 naar 9 – maar bleven gelukkig de grootste in Oss.

Ik kwam dus niet in de raad, jammer en helaas! maar wel wetende dat er 9 ervaren raadsleden zitten die hun werk super doen. Ik heb immers nog tijd zat om te leren en rond te kijken, dus zo heel dramatisch is het ook weer niet. ik was toen pas 18…

ROOD, jong in de SP

Inmiddels was ik ook in het bestuur van de Osse SP afdeling gekomen en leerde zo veel meer van het inhoudelijke werk. Ook kreeg/krijg ik vele scholingen van de SP. Omdat ik ook lid was van ROOD, de jongeren organisatie van de SP bezocht ik ook regelmatig bijeenkomsten en scholingen van hun. Omdat ik het erg belangrijk en leuk vind om met jongeren te werken en in contact te zijn besloot ik na een aantal cursussen gevolgd te hebben dat het tijd was voor een ROOD afdeling in Oss. In Oss zijn er immers zat misstanden die door jongeren aan de kaak gesteld moeten worden! Zo ontstond in Juni 2011 een nieuwe ROOD groep in Oss, gesteund door de SP in Oss.

De Osse jongeren hebben al een aantal keren hun zelf uitgebrachte blad rondgebracht in het centrum. De CODE ROOD – zoals het blad heet staat vol met feiten over studeren, de OV chipkaart, het MBO, bezuinigingen op jongeren en ga zo maar door! Daarbij voeren ze actie tegen het afbraakbeleid – gericht op jongeren – van het college. Je zal dus nog veel van de Osse ROOD groep horen!

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op