Samenloop voor Hoop

with Geen reacties

De SamenLoop voor Hoop is een uniek, indrukwekkend en gezellig wandelevenement waarmee al wandelend geld wordt ingezameld voor de strijd tegen kanker. De SamenLoop is meestal buiten, in een park, op een sportpark of op een veld. Het vindt altijd gedeeltelijk ’s nachts plaats en kan tot wel 24 uur duren. Het wordt georganiseerd door vrijwilligers.


Jong en oud, vrienden, familie, collega’s, (sport)verenigingen, iedereen uit de omgeving kan meedoen. De deelnemers zijn teams van 10 tot 15 mensen die ieder van te voren € 100 hebben ingezameld. De teamleden wandelen om de beurt rondjes over een baan of parcours. Er is altijd één teamlid dat rondjes loopt; dit om te symboliseren dat de zoektocht naar middelen tegen kanker ook nooit ophoudt.

Teamleden die niet aan het lopen zijn, kunnen volop genieten van het evenement. Ze kunnen picknicken, spelletjes doen, meedoen met een van de vele activiteiten of zelf een activiteit organiseren. De teams zetten eigen tenten neer op het terrein, zodat degenen die dat willen, kunnen slapen.
Tijdens de SamenLoop voor Hoop is roken verboden. Als het gebruik van alcohol op het terrein is toegestaan, drink dan met mate.

Hoogtepunten van de SamenLoop voor Hoop:

De ereronde voor survivors is het inspirerende begin van het evenement. Survivors, (ex)-kankerpatiënten, lopen de eerste ronde onder gejuich en applaus van familie, vrienden en deelnemers. De survivors zijn de eregasten van de SamenLoop. Teamleden worden gevraagd om survivors uit hun omgeving mee te nemen. De ereronde laat zien dat wetenschappelijk kankeronderzoek zijn vruchten afwerpt. Survivors kunnen alleen met de ereronde meelopen, maar ook langer blijven om van het hele evenement genieten.

Een ander hoogtepunt van de SamenLoop is de indrukwekkende Kaarsenceremonie die laat in de avond plaatsvindt. De teamleden verkopen Kaarsen van Hoop. Iedereen kan een Kaars van Hoop opdragen aan iemand die kanker heeft (gehad). Deelnemers zetten kaarsen in een met zand gevulde papieren zak op of rond de baan en steken ze aan. Dit is het moment waarop iedereen beseft waar de SamenLoop eigenlijk om draait. Het is een moment om stil te staan bij de mensen die de strijd tegen kanker verloren hebben, maar ook bij degenen die gewonnen hebben.

Kortom: een super indrukwekkend en emotioneel evenement waarbij een lach en een traan elkaar afwisselen!


Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op