Dinsdag 5 juli was er vanaf 14:30 uur een werkonderbreking bij Paswerk. Tomatensoep maken in Hoofddorp De staking is georganiseerd door Abvakabo FNV en wordt ondersteund door de SP. SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut was aanwezig  bij de actie en spraak de actievoerders toe! ARMOEDE WERKT: NIET!

De werkgevers en werknemers onderhandelden tot voor kort over een salarisverhoging, maar dit is stukgelopen. De werkgevers zeggen geen geld te hebben. Dit komt deels doordat het Rijk minder geld voor de Wsw-bedrijven over heeft, de bedrijven die werken in het kader van de Wet sociale werkvoorziening. Paswerk is een van deze bedrijven. De staking is om deze reden niet alleen tegen…

de bedrijven gericht, maar ook tegen de landelijke politiek.

 

 

Afgelopen winter was er ook al een WSW actie in Den Bosch, toen  was ik ook aanwezig. Nu werd er een tweede WSW actie gehouden in haarlemmermeer, zo ging ik met eigen ogen kijken hoe het er aan toe ging. De mensen spreken, en natuurlijk heerlijke tomatensoep uitdelen!

Het is natuurlijk asociaal om te zien dat het kabinet bezuinigd op de aller zwakste in de samenleving. Sociale werkplaatsen zijn enorm belangrijk voor de samenleving. Ze zorgen immers ervoor dat mensen met een arbeidshandicap toch kunnen werken, iedereen hoort immers mee te kunnen doen in de maatschappij dacht ik zo! Werknemers op Sociale werkplaatsen krijgen speciale begeleiding die bij hun past zodat ze toch mee kunnen draaien en een eigen salaris kunnen verdienen. Het zorgt er voor dat ze zich gewaardeerd voelen – bezig zijn – net zoals ieder ander!

Het kabinet kiest bewust om op deze zwakkere groep te bezuinigen, omdat ze weinig weerstand bieden. Deze bezuinigingen zijn geen noodzaak, het is een puur zuivere politieke keuze! Er is wel geld voor een oorlog in Libie, een missie in Afghanistan, de JSF, Hypotheekrenteaftrek en ga zo maar door. Die keuze is gemaakt, maar word betaald door mensen in de WSW op straat te gooien. Dat noem ik mensonwaardig en ASOCIAAL!.

WSW manifestatie in Den Bosch afgelopen winter