Bas van der Voort voorstellenIk ben Bas van der Voort, 25 jaar en samen met mijn vriendin woon ik in het mooie Megen, gemeente Oss. Ik heb Bestuurskunde & Overheidsmanagement gestudeerd en ben per 1 oktober werkzaam bij een commercieel adviesbureau. Daarnaast ben ik raadslid voor de SP in Oss. Binnen de SP-fractie ben ik verantwoordelijk voor Veiligheid & Sport. Politiek kan mensen niet gelukkig maken, daar zijn mensen uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor. Wel is de politiek in staat om voorwaarden te scheppen, waardoor mensen meer kansen krijgen om gelukkig te worden, denk bijvoorbeeld aan goede sociale voorzieningen. Hier zet ik mij voor in. Maatschappelijke betrokkenheid vind ik belangrijk, dat is ook een van de redenen waarom ik vrijwilliger ben bij KWF Kankerbestrijding. Ik heb persoonlijk ondervonden hoe belangrijk goede zorg en degelijk onderzoek is, KWF Kankerbestrijding levert hier een belangrijke bijdrage aan. Dankzij hen heb ik een morgen gekregen, ik gun dit een ander ook. Ook zet ik mij in voor stichting Beng Projecten. Stichting Beng Projecten zet zich in voor het vergroten van kansen voor kinderen in de regio Tamil Nadu, Zuid-India. Onder andere door het verstrekken van studiebeurzen. Dit project koppelt een donateur aan een kansarme student in Zuid-India, waarbij de donateur 50% van de studie financiert en de andere 50% voor de rekening van de student komt. Het mooie aan dit project is dat je tweemaal per jaar een persoonlijke update krijgt van de student. Een persoonlijke donatie die 100% ten goede komt aan het project. Ik ben enkele weken actief geweest als vrijwilliger voor de stichting in India en heb met eigen ogen gezien dat de financiële middelen goed besteed worden. Ik maak mij dan ook sterk voor dit project.

In mijn vrije tijd ga ik graag wildkamperen met Matheu & Danny. Lekker de natuur in en even back to basic. We leggen onze wildkampeer-ervaringen vast op onze website www.wild-kamperen.nl, waar we tevens gastbloggers een podium geven en kennis en kunde verzamelen over het back to basic kamperen. Inmiddels werken we hard aan het oprichten van de stichting wild-kamperen.nl   Mijn energie kan ik ook goed kwijt in sporten, elke zondag voetbal ik in Vleuten en met enige regelmaat speelt mijn team wedstrijden. Skiën vind ik ook enorm leuk, in de binnenhal of op wintersport! Met mijn vriendin ga ik er regelmatig op uit: een dagje weg of een stedentrip zijn dingen die we graag doen.

Op deze blog deel ik mijn ervaringen en meningen op het gebied van mens & maatschappij, dit wordt ondersteund door middel van foto’s en video’s. Onderwerpen die op deze website speciale aandacht krijgen zijn: Politiek & Ampuvoetbal.

Veel plezier met lezen, schroom niet om te reageren: ik ga graag in gesprek!

Bas van der Voort