Bas van der Voort voorstellenIk ben Bas van der Voort, 29 jaar en samen met mijn vrouw en dochter woon ik in het mooie Megen, gemeente Oss. Ik heb Bestuurskunde & Overheidsmanagement gestudeerd en werk als beleidsadviseur Publieke Gezondheid, Welzijn en Wmo voor een gemeente. Daarnaast ben ik raadslid voor de SP in Oss. Binnen de SP-fractie ben ik verantwoordelijk voor veiligheid, sport, (inwoner)participatie en de leefbaarheid in onze (dorps)kernen. Politiek kan mensen niet gelukkig maken, daar zijn mensen uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor. Wel is de politiek in staat om voorwaarden te scheppen, waardoor mensen meer kansen krijgen om gelukkig te worden, denk bijvoorbeeld aan goede sociale voorzieningen. Hier zet ik mij voor in. Maatschappelijke betrokkenheid vind ik belangrijk, dat is ook een van de redenen waarom ik vrijwilliger ben bij KWF Kankerbestrijding. Ik heb persoonlijk ondervonden hoe belangrijk goede zorg, informatievoorziening en deugdelijk onderzoek is, KWF Kankerbestrijding levert hier een belangrijke bijdrage aan. Dankzij hen heb ik een morgen gekregen, ik gun dit een ander ook.

In mijn vrije tijd ga ik graag wildkamperen. Lekker de natuur in en even back to basic. We leggen onze wildkampeer-ervaringen vast op onze website www.wild-kamperen.nl, waar we tevens gastbloggers een podium geven en kennis en kunde verzamelen over het back to basic kamperen. Sinds een 2016 is de website ondergebracht bij Stichting Wild-Kamperen.nl en richten wij ons ook op advisering, op het gebied van vrijkamperen (legaal), de inrichting van verblijfslocaties en het testen van outdoor-producten. Mijn energie kan ik ook goed kwijt in sporten, elke zondag voetbal ik in Vleuten en met enige regelmaat speelt mijn team wedstrijden. Skiƫn vind ik ook enorm leuk, in de binnenhal of op wintersport! Met mijn vrouw ga ik er regelmatig op uit: een dagje weg of een stedentrip zijn dingen die we graag doen.

Op dit blog deel ik mijn ervaringen en meningen op het gebied van mens & maatschappij, dit wordt ondersteund door middel van foto’s en video’s. Ik heb bijzondere interesse in (internationaal) overheidsfunctioneren, burgerparticipatie en politiek. Hier sta ik dus specifiek bij stil. Uitingen op deze website bevatten mijn persoonlijke visie op zaken.

Veel plezier met lezen, schroom niet om te reageren: ik ga graag in gesprek!

Bas van der Voort