Nederland zet Duitsland met 3-0 opzij

met Geen reacties

ÜXHEIM – Het Nederlandse Amputatieteam heeft zaterdagavond de eerste ontmoeting met het Duitse team met 0-3 gewonnen. Wesley van Ingen, Dennis Peirera en Robin ter Veld scoorden de doelpunten. Keeper Thijs Kroezen hield vlak voor rust een onterecht gegeven penalty tegen.
Nederland begon nerveus aan de wedstrijd. Duitsland had veel de bal en kreeg een paar kleine mogelijkheden. Door enkele afwezigen werd Oranje gedwongen in een ander systeem te spelen dan normaal, maar na enkele minuten stond het team goed. Aanvallende middenvelder Robin ter Veld speelde als laatste man en Bas van der Voort nam plaats op het middenveld. Van Der Voort: “Het was even omschakelen, maar het ging lekker. Ik kon mijn loopvermogen goed benutten op die plek.”
Na een kwartier voetballen gaf Ter Veld de bal prachtig diep op Van Ingen. Die nam de bal aan, omspeelde een tegenstander en schoot vervolgens hard in de bovenhoek binnen: 0-1. Trainer Adri van Ingen besloot gelijk de time-out te benutten om er voor te zorgen dat iedereen scherp bleef. Met succes: Peirera kopte een perfect genomen corner van Ter Veld binnen bij de tweede paal: 0-2.

Vlak voor rust kwamen de Duitsers in de buurt van het strafschopgebied. De spits stapte over de bal heel en wierp zichzelf over Van Der Voort heen. Het duo viel op de grond en de scheidsrechter wees onterecht naar de stip: penalty. De captain van de thuisploeg nam een aanloop en schoot matig tussen de palen. Kroezen koos de goede hoek en trapte de bal uit zijn doel. “Dat was een heerlijk moment. Zo vlak voor rust wil je geen treffer tegen krijgen. Gelijk na de penalty floot de scheids voor de rust”, aldus de doelman.

Ook na rust was Nederland de bovenliggende partij. De vermoeiend sloeg bij beide ploegen toe en dat zorgde voor een onrustige tweede helft. Net toen Duitsland wat meer grip op de wedstrijd kreeg bekroonde Ter Veld zijn wedstrijd met een doelpunt. Een schot op goal werd slecht verwerkt door de Duitse doelman, die de bal al grabbelend in zijn goal liet vallen.

Duitsland probeerde nog een eretreffer te maken, maar Nederland had de organisatie goed op orde. Na het laatste fluitsignaal vlogen de spelers elkaar in de armen. Het Duitse publiek toonde zich sportief en onthaalden de Nederlanders met een warm applaus. Een schitterende avond!