Nederlands Amputeam speelt twee interlands tegen Duitsland

met Geen reacties

bas van der voort ampuvoetbalHet Nederlandse ampuvoetbalteam, waarin Ossenaar Bas van der Voort speelt, maakt zich op voor twee oefeninterlands in Duitsland.  Op zaterdag 14 mei reist het team af naar Uxheim-Leudersdorf, waar twee wedstrijden tegen de oosterburen gespeeld worden. De winnaar over twee wedstrijden gaat naar huis met de Sparkassen Cup.

De eerste wedstrijd wordt zaterdag om 19.00 gespeeld en de tweede wedstrijd vindt op zondagmiddag om 14.00 plaats. Oranje en Die Mannschaft troffen elkaar drie keer eerder. Een wedstrijd eindigde in een gelijkspel  (1-1) en de andere twee werden gewonnen door Nederland  (1-0) & (8-0). Het Nederlands ampuvoetbal team heeft vertrouwen in het voortzetten van een goede reeks tegen Duitsland. Al voegt Bas hier wel aan toe dat men de Duitsers niet moet onderschatten:

“Het Duitse team heeft enorme stappen gemaakt en krijgt ondersteuning van de Duitsevoetbalbond, daarnaast geven resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst, we moeten dus vol aan de bak!”  

Ampuvoetbal is een sport voor voetbalspelers die een arm of been missen. De wedstrijden worden gespeeld met 7 man. Van der Voort traint nu zo’n vier jaar mee met de selectie van het voetbalteam. Sinds 2005 heeft hij 1 been, als gevolg van botkanker.
Ampuvoetbal teamfoto breda

Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments