Promotie van het Nationaal Amputeam bij wedstrijd NAC Breda

met Geen reacties

Bas van der Voort scoort in bredaBron: DE KLOK, officieel wedstrijdprogramma, seizoen 2013-2014, jaargang 86, NAC BREDA

Nederlands Amputatie Team Inspiratie voor velen.

Voor velen is voetballen de normaalste zaak van de wereld, maar dat geldt niet voor mensen die een arm of been moeten missen vanwege een amputatie. Een groep van deze voetballers heeft zich echter sinds anderhalf jaar verenigd in het Nederlands Amputatie Team. Met een echte NOAD-instelling (Nooit Opgeven Altijd Doorgaan) – veroveren zij de Nederlandse velden en hebben zij een manier gevonden om hun hobby alsnog uit te oefenen.

Eén van de spelers van het amputatieteam is NAC-supporter Thijs Kroezen. Hij is een maand of drie na de oprichting van het team ingestroomd. ‘Het is begonnen met een aantal gasten die verliefd waren op voetbal, maar het vanwege hun amputatie niet meer konden doen. Zodoende onstond het elftal voor mensen met een amputatie.’

Naast het competieve aspect is de liefde voor het spelletje de drijfveer voor de spelers. Medio april werd daarom de Stichting Amputatievoetbal Nederland opgericht, in een poging zoveel mogelijk mensen bekend te maken met deze tak van sport. ‘Voorheen waren we onder de vleugels van een andere organisatie, maar we wilden onze eigen stichting’, aldus Thijs. ‘Daarmee kunnen we zoveel mogelijk mensen bereiken en ze kennis laten maken met ons initiatief. Iedereen kent bijvoorbeeld rolstoelbasketbal, maar ik weet zeker dat de helft van de geamputeerden in Nederland niet weet dat je ook kunt voetballen. Die mensen willen wij bereiken.

Als de weersomstandigheden meezitten vertonen de spelers van het Nederlands Amputatie Team vanmiddag hun kunsten in de rust van NAC-RKC. Thijs kan zelf helaas niet aanwezig zijn bij de wedstrijd, omdat hij afgelopen dinsdag voor de vierde keer een zware operatie moest ondergaan om een kankergezwel te bestrijden. Wij wensen Thijs veel sterkte en hopen hem snel weer in het Rat Verlegh Stadion te zien.

Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments