Nederland verslaat België

met Geen reacties
 oranje in belgie 2
Op zondag 3 mei heeft het Nederlandse Amputatie-voetbalteam een oefeninterland gespeeld tegen België. Op uitnodiging van V.V. Kessel waren de twee teams de gehele middag te gast op sportpark De Roode Egge te Kessel, Limburg. Tijdens de derby der lage landen presenteerde het Nederlandse team haar nieuwe wedstrijdtenues voor het eerst aan het grote publiek. De nieuwe trainingspakken en wedstrijdtenues zijn gesponsord door een samenwerking tussen Copa Football en sportcafé Bier & Ballen. Wij zijn hen dan ook enorm dankbaar voor dit initiatief!

oranje in belgie 3
De wedstrijd werd feestelijk geopend door de lokale fanfare die de twee volksliederen live ter gehore bracht. De Nederlanders en Belgen waren lang in evenwicht en over en weer werden kansen gecreëerd. De ruststand was dan ook een terechte 0-0. Na de rust ging Nederland meer gecontroleerd spelen en dat werd uitbetaald. Doelpuntmaker Wesley van Ingen zorgde ervoor dat het Nederlandse team op voorsprong kwam en vierde dit met zijn teamgenoten. De Nederlanders wisten dat ze het hoofd koel moesten houden en geen onnodige risico’s moesten aangaan. In het verleden bleken onze Zuiderburen immers goed in staat om een achterstand weg te werken, mede door hard werken en goed counteren. Oranje doorstond de aanvallende storm van Belgische kant, maar moest wel een aantal keren op de handrem trekken. Uiteindelijk gingen de Nederlanders met een grote glimlach het veld af: de eerste overwinning op het Belgische team is een feit.
oranje in belgie
De wedstrijd was voor het Nederlandse team een goede voorbereiding op het toernooi waar ze aan mee gaat doen. 5 tot en met 8 juni zit het team namelijk in Polen om het daar op te nemen tegen Oekraïne, Ierland en gastland Polen. De Nederlanders zien de wedstrijden met vertrouwen tegemoet
.
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments