Fotoverslag Stockholm

met Geen reacties

Vanaf 28 december zit ik ziek thuis, door een operatie die weliswaar technisch geslaagd is, maar nog steeds veel pijn geeft. De meeste werkzaamheden zoals mijn werk, raadslidmaatschap en vrijwilligerswerk heb ik tijdelijk moeten neerleggen. Op advies van artsen mag ik daarnaast geen belastende of stressvolle activiteiten ondernemen. Maar dan toch op vakantie kunnen? Ja. Mijn conditie laat het toe om er lekker op uit te gaan. En dat met mijn ouders. Hoe zit dat dan? Als cadeau voor het behalen van mijn diploma heb ik een stedentrip cadeau gekregen. Dat is niet niks! Er werd meermaals met data heen en weer gepingeld, maar uiteindelijk vonden we er een en liet mijn gezondheid het toe om te gaan! Stockholm (Zweden) is het geworden. Wat een prachtige stad! De stad is gebouwd op meerdere eilanden, hierdoor heeft de stad een open karakter. Een aantal dingen vielen ons op; de stad was echt heel erg schoon, we zagen weinig tot geen graffiti en afval op straat, er is veel openbare kunst op straat en waar je ook staat: het waait altijd in de stad. Dit laatste komt natuurlijk door de bouw van de stad. We hebben enorm genoten en het was leuk en fijn om er eens met mijn ouders alleen op uit te trekken. Wat mij betreft is dit voor herhaling vatbaar. Paps & mams, bedankt!

Dusseldorf – Stockholm Arlanda Airport

Het hotel waar wij verbleven was gevestigd in een prachtig historisch gebouw. Op deze foto is de knusse lobby te zien.
De trappen van ons hotel zijn een van de historische kenmerken van het gebouw.
Stockholm is gebouwd op diverse eilanden. Praktisch overal waar je loopt zie je het water of voel je de frisse wind in je gezicht.
Uiteraard hebben wij het gemeentehuis van Stockholm ook even bekeken. Het gemeentehuis is de moeite waard om te bezoeken, het bevat een VVV kantoor waar ook toeristische artikelen verkocht worden. Er is ook een mooie binnenplaats met diverse beelden. Zoals je kunt zien is het een opvallend gebouw
De gebouwen in het historische centrum van Stockholm hebben diverse kleuren. Je loopt met plezier door dit soort straatjes heen, veel kunstgalerijen zijn hier tevens gevestigd.
Even gezellig op de foto in een van de toeristische & artistieke straten van Stockholm.
Dit spreekt voor zich.
De (bloemen)markt van Stockholm waar voornamelijk Oost Europese verkopers hun stem laten klinken voor het verkopen van hun waar. Op de achtergrond zie je het blauwe concertgebouw van Stockholm.
Dit beeld staat voor de ingang van het blauwe concert gebouw dat zowel van binnen als van buiten een imposant gebouw is.
In de stad zijn genoeg rustplekken te vinden. Vooral in de zomer is dit een populaire plek: rechts zien wij het koninklijk paleis waar meermaals per dag de wacht wordt gewisseld met een hoop eerbetoon en muziek. Links zien wij de haven van Stockholm waar voornamelijk rondvaart boten liggen.
Dit is een van de snel stromende rivieren van de stad en snijdt het koninklijk paleis (links) af van de buitenwereld. In de verte kun je het gemeentehuis zien.
We zijn inmiddels aan de overkant. Achter ons zien wij het koninklijk paleis, met uiteraard de Zweedse vlag in top. Dit is overigens iets wat wij in de hele stad zagen: alle overheidsgebouwen hadden grote Zweedse vlaggen. Mooi om te zien!
Dit zou zomaar een foto van na de aanslag in Stockholm kunnen zijn. Gelukkig waren wij twee dagen eerder thuis. Dit is wederom een van de openbare kunstwerken. Een voorbijganger heeft het kunstwerk wat opgeleukt met bloemen.
Het was af en toe even zoeken. Maar dankzij een goede voorbereiding hebben wij veel kunnen zien in een paar dagen tijd.
Kijk af en toe ook even omhoog als je in een oud gebouw loopt. Dit is het plafond van de hoofdingang van het Stockholmse treinstation. Dit behoeft verder geen uitleg.
Dit is een van de hoofdattracties van de stad. De Vasa (spreek uit als Wasa) is een Zweeds oorlogsschip dat op 10 augustus 1628 op zijn eerste tocht zonk in de haven van Stockholm. Het schip is in 1961 geborgen en geconserveerd. Het bijzondere aan dit schip is dat meer dan 90 procent origineel is. Je kijkt feitelijk terug in de tijd.
Kortom: het is een prachtige stad die de moeite is om te bezoeken. Houd je van architectuur, cultuur en geschiedenis: dan zit je hier goed! Echt stappen zie je hier minder, maar dat is ook niet gek gezien de (alcohol)prijzen hier. Dankzij mijn ouders kan ik deze stad ook aanvinken op mijn lijstje, maar nog belangrijker: het was een fijne mini vakantie! Dat is wel iets anders dan een ziekenhuisbed, Skål! (proost)

Ben je ook enthousiast geworden om deze stad te gaan bezoeken? Dat begrijp ik goed! Voor meer informatie of tips kan je altijd contact met mij opnemen. Geen probleem!