Stedentrip Timisoara

met Geen reacties

Omdat Zenda en ik net een huis gekocht hebben in Megen, de vorige jaren mooie reizen en stedentrips gemaakt hebben, besloten we een weekje te kamperen. De andere week vermaakten we ons met klussen in ons nieuwe huis. Helaas was het weer spelbreker: in heel Noord-West-Midden Europa alleen maar regen. Niet echt aantrekkelijk om een week in de regen op de camping te staan. Helemaal richting Italië reizen voor een weekje kamperen vonden wij ook wat te gortig. We besloten te gaan waar de zon was én bleef! Zo kwamen we op een stedentrip naar Timisoara, in Roemenië. Ik moet toegeven: ik had nog nooit van Timisoara gehoord, maar de weersvoorspellingen gaven temperaturen van rond de 40 graden aan. Dat is waar we naar opzoek waren. Op internet even snel research gedaan over wat er allemaal te doen is in de omgeving, en dat bleek voldoende voor een stedentrip van 5 dagen!

De vliegtickets werden besteld bij WizzAir (vliegen vanaf Eindhoven!) en het we boekten een mooi, modern en schoon appartement: The Kiss Appartment, Timisoara. We konden gaan! Hier volgt een fotoverslag en een filmpje!

Ik was direct in mijn eigen vooroordeel getrapt. Bij het denken aan Roemenië dacht ik aan bruine, oude, betonnen steden. Gebouwd volgens Communistisch model. Eenmaal aangekomen bleek dat helemaal niet het geval! Deze foto is genomen aan de rand van de stad, waar enkele van dit soort appartementen uit de communistische tijd stonden. Maar laat je verbluffen door de rest van de onderstaande foto’s!
Het linker gebouw is het Brück House, volgens mij een van de meest gefotografeerde panden van Timisoara. En zeg nou zelf: dit is toch prachtig!
Timisoara kenmerkt zich door de velen grote pleinen. Dit is Piata Unirii in het oude stadscentrum. Rondom het plein zijn allerlei restaurantjes, staat een modern museum en verschillende kerken. Op de achtergrond zie je de Katholieke kerk.
Restaurant Stradivarius ligt ook aan Piata Unirii. Hier hebben wij de eerste avond gegeten. Zenda Banat Pancakes – een lokale specialiteit van de regio – en ik at een lekker gerecht uit Moldavië. Als voorgerecht deelden we een tapas plankje met Roemeense lekkernijen zoals verschillende kazen en worsten. Uiteindelijk hoefden we slechts 22 euro af te rekenen, inclusief drankjes. Daar wordt elke Nederlander toch blij van? 😉
Dit is het plein van de overwinning. In 1989 begon hier de opstand tegen het autoritaire bewind. Het is een van de mooie pleinen van de stad met grote gebouwen; op de achtergrond zie je de grootste Orthodoxe kerk van Roemenië. Het nationaal theater is tevens aan dit plein gevestigd.
Dit is het uitzicht op het plein van de overwinning vanuit het Craft Rooftop restaurant. Hier hebben we een avond gegeten: het uitzicht is prima, de bediening echter onderbemand en het eten niet heel bijzonder. Toch hebben we genoten van onze avond: de ondergaande zon maakte veel goed!
Wederom een prachtig plein! Dit is het plein van de vrijheid (Piata Libertatii). Het nationaal conservatorium is aan dit plein gevestigd.
Ongeveer 30 kilometer buiten Timisoara rij je ineens door prachtige wijngaarden heen. Deze wijngaarden behoren toe aan het wijnhuis Cramele Recaș. Het wijnhuis is te bezoeken en ze geven gratis rondleidingen. Wijnproeven kan ook, hiervoor dien je echter wel met minimaal 4 personen aanwezig te zijn!
Hier zit ik samen met Goran, de eigenaar van The Kiss Apparment bij de stadsbrouwerij Timisoarana. Goran is de perfecte verhuurder. Een dag voor vertrek stuurde hij via whatsapp een bericht om te vragen hoe laat wij werden verwacht. Hij pikte ons op van het vliegveld, liet ons zijn smaakvol ingerichte appartement zien en voorzag ons van informatie over de stad. Hij is zelfs een dag met ons op pad geweest: naar de wijngaarden, de stadsbrouwerij en een mooi natuurpark. Hij spreekt uitstekend Engels, waardoor communiceren makkelijk gaat. Wij zijn enorm blij dat wij ons verblijf bij hem geboekt hebben, Goran heeft ons locaties laten zien die wij zelf nooit gevonden hadden! Via deze weg willen wij hem dan ook bedanken!

Bezoek hier de website van The Kiss Appartment

Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments