Socialisten zijn internationalisten

met Geen reacties

Beste allemaal,

Socialisten zijn per definitie internationalisten, omdat solidariteit verder gaat dan de landsgrenzen. Door internationale samenwerking en concurrentie vervagen de landsgrenzen steeds meer; dat biedt absoluut kansen máár brengt ook de nodige problematiek met zich mee. De laatste jaren worden we ons steeds meer bewust van de internationale milieuproblematiek en armoede. Maar ook zaken zoals mensenrechten en vrijheden staan onder druk. Deze grensoverschreidende problemen vragen om een gezamelijke mondiale aanpak.

De SP kijkt altijd kritisch naar de steeds verder gaande internationalisering. Dit gaat immers vaak ten koste van de zwakste op onze planeet zoals de flora en fauna, maar ook de kansarme medemens. Hoe vaak hebben olierampen, het kappen van oerbossen en hongersnood wel niet het nieuws gedomineerd het afgelopen jaar? Daarom stelt de SP menselijkewaardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit centraal in de samenleving. Dat betekent dus automatisch dat je opkomt voor de zwaksten én over grenzen heen kijkt.

Mijn SP-collega en goede vriend gaat nu letterlijk over de grenzen heen kijken: Hij voegt daad bij het woord en vertrekt op 5 februari  naar het Indonesische eiland Borneo en zal daar minimaal tot 3 April blijven. Daar zal hij actief mee gaan helpen bij diverse ontwikkelingsprojecten. Waaronder les geven op een school, activiteiten organiseren voor lokale jeugd- en jongeren, meehelpen in een opvang voor verwaarloosde Orang-Oetans en het helpen bij de aanleg van waterleidingen in dorpen.

Op deze manier draagt Mathieu actief bij aan het bestrijden van internationale problematiek, maar ook deelt hij zijn ervaringen met de SP. Hij zal ons verslag uitbrengen over diverse ontwikkelingsprojecten in zowel beeld als geluid. Zo houdt hij tijdens zijn reis  een reisdagboek bij – mits er internet aanwezig is – en bij zijn terugkomst zal hij een bijeenkomst organiseren waarbij een korte film van zijn reis getoond wordt. Op deze manier krijgen we een goed beeld van de lokale situatie en laat hij zien hoe ontwikkelingshulp werkt.

Wil je Mathieu ook volgen tijdens zijn reis en hem actief steunen zoals velen al gedaan hebben? Kijk dan HIER op zijn eigen website!

Alvast bedankt,

Bas van der Voort

Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments