Bezuinig op politici

met Geen reacties

gemeentehuis ossBezuinig op salaris politici: 100.000 euro
De vergoeding voor raadsleden kent een wettelijk maximum en minimumbedrag. Het minimale bedrag ligt op 80% van de wettelijke norm en het maximale bedrag ligt op 120%.In een tijd dat inwoners, instellingen en ambtenaren geconfronteerd worden met forse bezuinigingen kan de raad niet achterblijven met bezuinigen. Daarom moeten politici ook op zichzelf bezuinigen, en dat kan! Wanneer de raadsvergoeding met 20% gekort wordt levert dit de gemeente structureel een besparing van 100.000 euro op. En dat is in tijden van crisis meer dan welkom.

Alleen de SP wil bezuinigen op raadsvergoeding.
Alleen de SP stemde voor deze motie, de rest van de raad is tegen. Kennelijk vinden andere partijen in de raad het normaal om te bezuinigingen op de inwoners en de stad, maar zijn ze niet bereid zelf iets in te leveren. We moeten niet vergeten dat het raadswerk een bijbaan is, en we hoeven geen medelijden te hebben met de Osse politici. Het raadswerk levert ongeveer 1300 euro per maand op.

Raadsvergoeding als motivatie om raadswerk te doen?
Meerdere partijen betoogde niet te willen korten op de eigen raadsvergoeding. ”De kwaliteit van de gemeenteraad zou hiermee achteruit gaan”. Dus als je 20% minder verdient, geef je jezelf dan maar voor 80%? Dat is de enige conclusie die ik hieruit kan trekken. De Osse gemeenteraad heeft jarenlang op 80% gezeten, en was de raad toen minder capabel? Nee, dat was absoluut niet het geval. De raad functioneerde toen ook. Het is teleurstellend om te zien dat kennelijk wel bij de Osse gemeenschap bezuinigt wordt, dat gemeenschapsvoorzieningen verslechteren, dat praktisch elke bezuiniging bespreekbaar is. Maar als het over de eigen vergoedingen gaat wordt er niet thuis gegeven. Plaatsvervangende schaamte vanuit mijn kant.

Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments