Centrum Oss moet bereikbaar blijven met OV

met Geen reacties

De SP ontvangt al enige tijd berichten/klachten van inwoners die zich zorgen maken over de bereikbaarheid van het Osse centrum met de buurtbus. Het betreft voornamelijk inwoners op leeftijd en inwoners die minder mobiel zijn. Zij geven bij de SP aan dat de halte Oostwal (ter hoogte van het Sheddaken complex) voor hen – gezien hun beperkte mobiliteit – (te) ver van het Osse centrum vandaan is. In het verleden stopten de buurtbussen bij de halte Carmelietenstraat (Burgwal) en halte Eikenboomgaard (Burchtplein-Terwaenen).

Wanneer je het belangrijk vindt dat ouderen langer zelfstandig thuis moeten blijven kunnen wonen, dan hoort daar een goede OV-verbinding naar het Osse centrum bij. – Bas van der Voort (SP)

Hierop stelde de SP technische vragen. De antwoorden van deze technische vragen zijn voor de SP niet geruststellend. Uit de beantwoording van deze vragen komt naar voren, dat op verzoek van Arriva de haltes Carmelietenstraat en Eikenboomgaard zijn opgeheven en dat de halte Oostwal hiervoor is teruggekomen. In overleg met de gemeente is besloten om de route per 9 december 2018 te wijzigen. De gegeven argumenten voort het verleggen van de route zijn: het geringe aantal bezoekers die gebruik maakte van deze halte en de vertragingen die de bus op het oude traject opliep (wegens lossende vrachtwagens en de aanwezigheid van evenementen).

De SP vindt de bereikbaarheid van het Osse centrum belangrijk. Zeker gezien de trend dat ouderen langer zelfstandig in hun eigen omgeving moeten kunnen blijven wonen. Dit zorgt voor een toenemend belang van een goede, bereikbare en toegankelijke OV-verbinding.

De SP stelt daarom schriftelijke vragen aan het Osse gemeente bestuur en wil een oplossing.

art._41_vragen_bereikbaarheid_centrum_oss_met_de_buurtbus

Iinterview DTV
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments