Kampioenenhuldiging Oss: bijzondere sportprestaties

met Geen reacties

Jaarlijks organiseert het Sport Expertise Centrum (SEC) de kampioenenhuldiging in Oss. Dit jaar vond de kampioenenhuldiging plaats op woensdag 15 februari. Alle sportkampioenen uit de gemeente Oss werden gehuldigd voor hun bijzondere sportprestaties en de sporttitels Sportman, Sportvrouw, Sporttalent en Sportteam van het jaar werden uitgereikt. Daarnaast zette het SEC sporters met een beperking in het zonnetje. Dit is gedaan door de categorie Bijzondere Sportprestaties toe te voegen.

De organisatie van de kampioenenhuldiging heeft mij ingedeeld in de laatste categorie. Dit in verband met het volbrengen van een bergtocht door de Himalaya, op krukken en met een rugzak én door mijn deelname aan het Nederlandse amputatie-voyetbalteam! Vanwege gezondheidsredenen –en ziekenhuisopname- kon ik helaas niet aanwezig zijn bij de uitreiking van de sportprijzen. Uiteraard vond ik dit erg vervelend. Natuurlijk baal ik er van dat ik de medaille niet zelf in ontvangst heb kunnen nemen. Waar ik nog meer van baal is dat ik geen extra aandacht heb kunnen vragen voor dié Bijzondere Sportprestaties. Veel sporters met een beperking hebben in meer of mindere mate ondersteuning nodig, om hun sport te kunnen beoefenen. Ik heb dit zelf ervaren. Daarnaast zijn de mogelijkheden tot aangepast sporten vaak onvoldoende bekend.

Mijns inziens ligt er een belangrijke taak bij allereerst de gemeente. Aangepast sporten is veelal een ondergeschoven kindje bij de gemeentelijke sportparagraaf. Het Sport Expertise Centrum biedt gelukkig ondersteuning aan sporters met een beperking, maar is grotendeels afhankelijk van gemeentelijke financiële ondersteuning. En laten we het niet moeilijker maken dan het is. Uiteindelijk draait goed beleid ook om voldoende geld om dat beleid te kunnen uitvoeren. Laten we van Oss een gemeente maken waarin Aangepast Sporten volop meedoet en waar wij Provinciaal voorop lopen. Met het SEC loopt de gemeente Oss in de juiste richting. Maar laten we knokken voor een nog sterkere positie van het aangepast sporten. Dit kan alleen door het aangepast sporten als volwaardige sport te zien. Een volwaardige sport, met wat extra ondersteuning, zodat de bekendheid groeit en de mogelijkheden voor sporters om de sport te beoefenen toenemen. Door nog meer in te zetten op aangepast sporten hoop ik dat de gemeente Oss en het Sport Expertise Centrum volgend jaar nog meer Bijzondere Sportprestaties in het zonnetje kunnen zetten. Ik zal mij daar voor inzetten en sta open voor welke samenwerking dan ook.

Dankbaar ben ik voor mijn nominatie in de categorie Bijzondere Sportprestaties. Ik wil iedereen bedanken en mijn vader in het bijzonder, met hem heb ik immers de tocht in de Himalaya volbracht.

Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments