Ondernemer? Stem SP

met Geen reacties

MKB nederland SPSP stimuleert ondernemerschap
Europese leiders keken in de afgelopen jaren meer naar de financiële markten dan naar de behoeften van de burgers. De Nederlandse regering doet daaraan mee. Dat heeft geleid tot bezuinigingspolitiek, die het economische herstel in Europa enorm belemmert. Dat leidt tot verlies van banen en groter financiële onzekerheid, vooral in het midden- en kleinbedrijf (MKB) – de motor van onze economie.

Naast doordachte bezuinigingen, om de staatskas op orde te krijgen, gaan we al in 2013 drie miljard euro extra investeren in onze economie. Het zit ‘m dan onder andere in het naar voren halen van toch al geplande investeringen zoals het onderhoud van woningen en scholen, wegen en spoorwegen. Door kantoorpanden om te bouwen tot woonruimte en woningen te bouwen die energiezuiniger zijn. Deze investeringen zijn goed voor het midden- en kleinbedrijf. Ook nemen we maatregelen om de sociale zekerheid en rechtsbescherming van MKB-bedrijven en ZZP’ers te verbeteren.

De motor van de economie: De feiten en cijfers van het MKB
Het is belangrijk te investeren in het MKB. Van alle Nederlandse bedrijven behoort immers 99% tot het MKB, bedrijven tot 250 werknemers.  De meeste bedrijven zijn nog veel kleiner, en de helft is een ZZP’er. Samen zijn deze bedrijven goed voor 58% van de totale omzet in het Nederlandse bedrijfsleven. Tot slot verdienen zes op de tien Nederlandse werknemers hun brood in het midden- en kleinbedrijf.

Wat doet de SP nu concreet voor ondernemers?

tomaat spWe starten met een nationaal investeringsprogramma voor de bouw van scholen en woningen, wegen en spoorwegen, onderhoud en energiebesparing. Dat levert werkgelegenheid op voor kleine en middelgrote bedrijven.

tomaat spEerlijker verdelen van de lasten voor het doorbetalen van ziek personeel voor kleine bedrijven. Die zijn nu terughoudend om mensen in dienst te nemen, vanwege hoge kosten bij ziekte van hun personeel.

tomaat spOpknippen van aanbestedingen om kleine en middelgrote bedrijven meer kans te geven bij grote overheidsaanbestedingen. Nu gaan de grote jongens lopen met de meeste opdrachten.

tomaat spPaal en perk stellen aan oneerlijke handelspraktijken, zoals misleiding en bedrog. Veel ondernemers zijn daar nu de dupe van – en met hen hun personeel.

tomaat spOprichting van een Nationale Investeringsbank om MKB-bedrijven te helpen om te investeren in goede ideeën voor innovatieve investeringen. Bij bestaande banken kunnen veel ondernemers nu nauwelijks geld lenen.

tomaat spWe houden het BTW-tarief gelijk, want verder verhogen treft direct de koopkracht van mensen en is heel slecht voor het herstel van het MKB.

tomaat spDe winstbelasting voor het kleinbedrijf houden we laag.

tomaat spHet aantal koopzondagen blijft beperkt tot 12 per jaar. Alleen gebieden die aantoonbaar touristisch zijn kunnen hiervan afwijken, op voorwaarde dat de belangen van betrokkenen (winkeliers en winkelpersoneel) worden gewaarborgd.

tomaat spWerkgevers die mensen met een beperking in dienst nemen, kunnen aanspraak maken op loonkostensubsidie en andere voorzieningen.

tomaat spEr komt geen forensentaks.

tomaat spHet starten van een onderneming is onnodig moeilijk: er is te veel bureaucratie, dit pakken we aan.

 

Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments