SP-succes: college gaat opnieuw in gesprek met Neerloon, Overlangel en Keent

met Geen reacties

De klankbordgroep Neerloon, Overlangel en Keent (NOK) heeft samen met de dorpsraad Herpen het initiatief genomen om sport, leefbaarheid en ontmoeten te clusteren. De klankbordgroep spreekt namens 18 verenigingen uit de dorpen. Ze willen hun plannen bespreken met het college, het is géén eis: maar een voorstel! Het college legt helaas eenzijdige dictaten op zonder écht in gesprek te gaan met inwoners. Maar waarom? Het is toch mooi wanneer inwoners zelf opkomen voor hun leefomgeving? De SP zit er bovenop en kiest bewust niet de kant van het college óf de klankbordgroep, wij willen een breedgedragen voorstel waarin alle partijen zich kunnen vinden! Dat is recht doen aan alle belangen en initiatieven.

We spreken in de raad vaak over burgerparticipatie, co-creatie, right to challenge, noem het maar op… Maar wat is het waard als het college zich vervolgens niet opstelt als gelijkwaardig gesprekspartner? – Bas van der Voort

Het college heeft een besluit genomen over NOK, helaas is dit besluit niet tot stand gekomen door draagvlak te creeeren binnen de gemeenschap. Het is een eenzijdig plan en wordt zodoende niet gedragen door de klankbordgroep en de dorpsraad. Zolang de raad niet akkoord gegaan is met het besluit, is het nog mogelijk om hier samen uit te komen. De SP gelooft dat dit mogelijk is.

Door het afbranden van de Petjesbar is helaas een nieuwe realiteit ontstaan. Velen verenigingen zijn letterlijk dakloos geworden. Ook dit zorgt ervoor dat de plannen van het college geen doorgang kunnen vinden. De SP heeft dan ook tijdens de commissievergadering van 7 september opgeroepen het collegebesluit niet over te nemen en opnieuw in gesprek te gaan met de dorpen. Dit voorstel werd breed ondersteund door de andere fracties.

De SP blijft de situatie volgen. Een belangrijk speerpunt voor de SP is dat plannen niet op het gemeentehuis gemaakt worden, maar samen met de mensen waarover het gaat.

 

Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments