SP vragen over naleving coronamaatregelen in de gemeente Oss

met Geen reacties

Premier Rutte en vicepremier De Jonge gaven op 18 augustus een persconferentie waarin zij de huidige situatie omtrent de corona-pandemie toelichtten. Het virus maakt momenteel in Nederland een comeback; steeds meer mensen raken besmet en het reproductiecijfer loopt op. Dit is een gevaar voor de volksgezondheid en economie. Rutte en De Jonge benadrukken het belang van strikte handhaving van de coronamaatregelen in het algemeen en het 1,5-meter afstand houden tussen personen in het bijzonder.

Tijdens de opiniecommissie van 9 juli 2020 verzocht de SP-fractie de burgemeester om strenger te handhaven op overtredingen van de 1,5 meter afstand. Steeds meer inwoners lijken moeite te hebben met het bewaren van 1,5 meter afstand tussen personen uit een ander gezin. Dit is met name zichtbaar in het (semi)-publieke domein. De burgemeester gaf toen aan ‘niet aan extra handhaven te willen beginnen omdat dit ieders verantwoordelijkheid is’.

De SP wil via deze weg schriftelijke vragen stellen omdat deze uitspraak in strijd is met het dringende advies die premier Rutte en vicepremier de Jonge vanavond gaven.

  1. Staat het college nog steeds achter de uitspraken dat (extra) handhaven niet noodzakelijk is en dat het voldoende is om te vertrouwen op ieders eigen verantwoordelijkheid? Graag een toelichting op uw antwoord.
  2. De SP ziet graag dat het college sneller over gaat tot handhaving, indien inwoners zich niet houden aan de 1,5 meter afstandsregel. Dit is immers in het belang van de volksgezondheid en (lokale) economie. Wanneer gaat het college met dit verzoek aan de slag?
  3. Welke andere (lokale) maatregelen zijn er nog meer mogelijk om naleving van de corona-maatregelen te bevorderen? Is bijvoorbeeld extra communicatie effectief of zouden samenscholingsverboden mogelijk zijn / kunnen helpen?

 

Wij zien uw reactie met belangstelling tegemoet,

SP
Bas van der Voort

Artikel op D-tv.nl

 

Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments