De bus van ’t Wild

met Geen reacties

Vandaag besteedde Mari van Rossem in zijn Brabants Dagblad column aandacht aan ‘de bus’ in ’t Wild. Zijn bijdrage is terecht prikkelend, precies zoals een column hoort te zijn. Een aantal bewoners komt aan het woord: ‘politieke praatjes’ noemt een inwoner de SP-inzet voor het behoud van de busverbinding. Een ander geeft de SP de tip mee dat we ‘dat internetprobleem’ maar eens aan moeten pakken. Mooi dat de inbreng van inwoners gebruikt wordt in de column. Als SP vinden we het altijd belangrijk om de mening van de mensen te horen. Daar doen we het tenslotte voor! Zo ging SP-collega Jan van Kreij langs de deur in ’t Wild om te horen wat er leeft. Veel mensen maken zich zorgen over de verkeersveiligheid, het internet ‘wanneer krijgen we glasvezel’, maar ook het verdwijnen van de bus kwam meermaals te sprake.

De overheid stimuleert mensen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, al dan niet met hulp van familie, vrienden en professionals. Maar uiteindelijk wil iedereen zoveel mogelijk zelfstandig een leven kunnen leiden. De bus is hierbij van belang. Het zorgt er letterlijk voor dat je zelf boodschappen kan doen, familie en vrienden kan bezoeken en er simpelweg op uit kan gaan. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de scholieren die gebruik maken van het busvervoer. Nu maakt natuurlijk niet iedereen dagelijks gebruik van de bus, maar deze voorziening is wel van belang voor scholieren en ouderen; de bus is belangrijk voor de leefbaarheid in het algemeen. Mensen die nu de bus niet nodig hebben, kunnen in de toekomst hier wellicht wel gebruik van (moeten) maken.


De afgelopen jaren is de dienstregeling versoberd en is er een nieuwe busstoep aangelegd. Uit de gesprekken die wij met de inwoners van ’t Wild hadden blijkt dat de bus hier veelal niet stopte, maar doorreed. Het is simpelweg te gevaarlijk om de bus op de provinciale weg stil te zetten en de draai naar de ventweg is voor de grote bussen niet te maken. Hierdoor was de toch al sobere dienstregeling in de praktijk nog minder toegankelijk. En als men al met de bus mee kon gaan dan hoefde je niet altijd in te checken. De conclusie dat er vervolgens weinig gebruik gemaakt wordt van lijn 622 is dan ook snel getrokken. Maar dat zegt niets over de daadwerkelijke behoefte!

De SP blijft zich dan ook inzetten voor een goede busverbinding. Wij vinden het belangrijk dat de inwoners van ’t Wild gehoord worden. Arriva heeft de busverbinding er uitgegooid, zonder overleg, zonder te kijken naar het daadwerkelijk (dis)functioneren van de verbinding. De SP roept de gemeente Oss, de provincie Noord-Brabant en Arriva dan ook op om opnieuw deze lijn vorm te geven met de inwoners.

Uiteraard staan wij ook open voor de andere zorgen en wensen van de inwoners uit ’t Wild. De column uit het Brabants Dagblad heeft de zorgen van inwoners op andere punten voor ons (her)bevestigd. Maar het liefste gaan wij gewoon met u direct in gesprek. Mocht u met ons in contact willen komen: laat het weten. We komen graag langs!

Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments