Afschaffen kerstpakketten schandalig!

met Geen reacties

Met verbijstering heeft de SP kennis genomen van het besluit van het osse college van B&W om te stoppen met jaarlijks geven van een kerstpakket aan de groepen mensen in Oss die het toevallig wat minder hebben getroffen in het leven. Al jarenlang krijgt een groep van ca. 2000 mensen in december een kerstpakket van de gemeente. Daarmee wil Oss laten zien dat zij deze groep mensen niet vergeet. Volgens de SP is deze daad van solidariteit iets waar met elkaar in Oss trots op mogen zijn. Het is een van die kleine dingen die Oss jarenlang tot een sociale gemeente heeft gemaakt.


Oss moet ruim 10 miljoen euro bezuinigen en talloze instellingen en verenigingen zitten nog steeds te wachten op de concrete uitwerking van het college voor die plannen waardoor er veel onrust en onzekerheid is.
Als dan de eerste concrete stap van het college is om minima hun kerstpakket af te pakken zegt dat volgens de SP alles over de liberale koers van dit college. Aan de ene kant vele extra miljoenen voor Talencampus en Life Sciences Park, iets waar de SP overigens niet tegen is, en aan de andere kant een ton weghalen bij mensen die het al niet breed hebben. Het gaat dus niet eens over veel geld, minder dan 1% van het bezuinigingsbedrag.
Het college verschuilt zich achter Den Haag. Het zou niet meer mogen van de minister. Dit getuig volgens de SP van “slappe knieën” . Je kunt als college ook je rug recht houden en kiezen voor de confrontatie met Den Haag. De SP wil nog wel eens zien welke minister naar Oss komt om het uitdelen van de kerstpakketten te beletten.
Mocht het kerstpakket uiteindelijk in de huidige vorm niet langer haalbaar zijn wil de SP dat er op een creatieve manier en met behoud van het bestaande bedrag gezocht wordt naar gelijkwaardige alternatieven. De SP wil kortom dat dit bedrag behouden blijft voor het armoede- en minimabeleid. Het beroep op dit beleid zal door de economische crisis namelijk toenemen. Dat geeft het college zelf aan in de Voorjaarsnota.
De SP gaat in de gemeenteraad van 29 september de andere partijen middels een motie oproepen om zich uit te spreken over het besluit van B&W.

Paul Peters, fractievoorzitter SP

Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments