Oranje in Polen, de voortgang

met Geen reacties

Het Nederlandse AMP-voetbalteam is vrijdagmorgen vanaf Schiphol vertrokken richting Polen. In Warschau werd overgestapt op een binnenlandsevlucht naar Krakau, eenmaal in Krakau  was het nog twee uur met dus bus naar ons hotel in Lapsze Nizne. Het hotel bevalt ons prima en alles is wederom goed geregeld door de Poolse Voetbalbond, onze complimenten!

Zaterdag stonden voor het Nederlandse team twee wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd werd gespeeld in Nowy Targ, de tegenstander was Oekraïne. Direct een zware tegenstander voor de Nederlandsers, aangezien het Oekraiinse team op plek 7 van de wereldranglijst staat. De Nederlanders begonnen de wedstrijd dan ook vrij zenuwachtig, de balcontrole was niet optimaal. Gelukkig creëerden de Nederlanders toch enkele kansen, helaas zonder succes. Het eerste doelpunt voor Oekraine had afgekeurd moeten worden: de goal werd gemaakt met de stomp, iets wat in onze tak van sport het zelfde is als hands. De scheids dacht daar echter anders over en keurde het doelpunt, ondanks protesten, goed. De ruststand was uiteindelijk 2-0. De tweede helft wilde het Nederlandse team de achterstand wegwerken, waardoor we aanvallender gingen spelen. Door dit aanvallende spel ontstonden er ruimtes waar de geroutineerde Oekraïners wel wat mee konden. Snel aanvallend spel van de het Oekrainse team zorgde ervoor dat de eindstand op 5-0 kwam te staan.
ampuvoetbal in polen Polen was de tweede tegenstander van Oranje. Onder grote belangstelling werd er opnieuw in de enorme hitte gespeeld, Nederland was meer gefocust dan bij de eerste wedstrijd tegen Oekraïne het geval was. Het Poolse team had 15 spelers (lees: dus 8 wissels) bij zich, tegenover de 9 spelers (lees: dus twee wissels) waar Oranje over beschikking had. Daarnaast staat Polen op de 4e plaats van de wereldranglijst. Een gelopen race? Nee dat niet! De ruststand was 2-0, in het voordeel van Polen. De hitte (28 graden) maakt het spelen zwaar. Aangezien de Polen makkelijk konden rouleren tussen hun spelers bleef het team fris en aanvallend voetbal spelen. Voor de Nederlanders was het behoorlijk lastig om tegen een tegenstander met meer kwaliteit en meer spelers in deze omstandigheid te spelen. De wedstrijd duurde voor de Nederlanders uiteindelijk 15 minuten te lang, waardoor de eindstand kwam te staan op een 5-0 verlies.

Morgen nemen de Oranje leeuwen het op tegen het fysiek ingestelde Ierse team. We gaan voor de drie punten en zullen ook dan weer alles geven!
ampuvoetbal in polen2

Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments