Wij gaan Europa in!

met Geen reacties

ampuvoetbal oprichtingWij gaan Europa in!
Sinds enkele maanden is Nederland een nationaal sportteam rijker: het Nederlands Ampu-voetbalteam. Het ampuvoetbal wordt gespeeld door 6 veldspelers die ieder een been missen. Zij spelen de wedstrijd die 2x 25 minuten duurt op krukken. De keeper heeft wél twee benen maar heeft maar een hand om te keepen.

Bloed, zweet én ’n overwinning!
7 Maanden is het team nu hard aan het trainen. Want het doel is duidelijk: meedoen met het Wereldkampioenschap Ampuvoetbal in Mexico in 2014. Maar daar moet nog keihard voor getraind worden, want de tegenstanders hebben meer ervaring dan de Nederlanders hebben. Om te kijken waar het team nu staat hebben we 2 wedstrijden tegen het Duitse Amputeam gespeeld. De Duitsers – al bezig vanaf 2009 – waren een geduchte tegenstander. Ondanks de voorsprong op ervaring hebben we de eerste wedstrijd 1-1 gespeeld en de tweede wedstrijd zelfs gewonnen met 1-0, waar ik ook nog mijn doelpunt mocht maken. Een geweldige ervaring om in het oranje te mogen spelen én te scoren! Lees het volledige wedstrijdverslag HIER.

Wij gaan Europa in!
Na 2 mooie wedstrijden tegen de Duitsers is het nu tijd om ons weer op de trainingen te gaan richten. Want in Juni staat een mooie wedstrijd tegen onze Belgische vrienden op het programma. En daar willen we natuurlijk de volle 3 punten gaan halen! Ook kan ik met trots vertellen dat ik geselecteerd ben om van 9 t/m 12 Augustus af te reizen naar Ierland om met het team mee te strijden op een 6-landen tournooi. Zo gaat het AmpuTeam letterlijk Europa in!

Doe mee!
Het Ampuvoetbal team is nog opzoek naar veldspelers, dus mocht het je wat lijken dan kan je met mij contact opnemen. Uiteraard ben je ook van harte welkom om te komen kijken op onze trainingen in Vleuten (elke Zondag). Meetrainen kan natuurlijk ook.
Naast spelers is het amputeam ook opzoek naar sponsoren. Want momenteel ontvangen wij (nog) geen subsidie vanuit de KNVB.. Het feit dat wij onze trainingen en wedstrijden kunnen afwerken is dan ook volledig te danken aan onze sponsoren en vrijwilligers.

Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments