Ziekenhuis samenvatting 4.0

met Geen reacties

Beste allemaal,

Hiervoor ziet u alweer de vierde editie van de ziekenhuis-samenvattingen.
Een drukke week qua ziekenhuis uitslagen en verdere onderzoeksplanning. Gelukkig zit ik nog steeds in de luxepositie dat ik mijn bezoek op een stalinistische wijze moet inplannen om het allemaal in goede banen te laten verlopen. Allen die langs zijn geweest en die nog langs (willen) komen, dank daarvoor!

Ex-Kankerpatient blijft Ex-Kankerpatient
Velen die mij en mijn familie de afgelopen weken gevolgd hebben weten inmiddels dat ik vele onderzoeken gehad heb. Ct-scan, nucleaire-scan, rontgenfoto’s, echo’s, bloedonderzoeken, inspanningstesten en ga zo maar door. Allemaal in de hoop dichter bij de oorzaak van mijn klachten te komen. Verschillende resultaten kregen we deze week binnen.
De nucleaire scan heeft KANKER VOLLEDIG UITGESLOTEN, wat natuurlijk erg goed nieuws was. Die spanning is gelukkig weg genomen bij ons én zo ook bij vele andere die meeleven. Verder hebben de kweekjes van de longspoeling die een week eerder zijn afgenomen niks bijzonders opgeleverd. Ook de inspanningstest toont aan dat ik – zeker bij inspanning – hypoventileer, kortweg: ik haal te weinig adem voor de behoeftes van mijn lichaam.
Ook heb ik een dag op de Medium Care gelegen voor een 24 uurs registratie. Ze hebben toen een slang via mijn neus ingebracht die 24 uur lang de prikkels van het middenrif registreert. Eigenlijk hadden we met z’n alle gehoopt op een ‘pijnaanval’ want dan kunnen we goed zien wat er nu precies gebeurd met het lichaam op het moment van de enorme pijn die ik dan heb. En dan zal je net zien: 24 uur lang geen pijnaanval. De uitkomsten krijgen we in de loop van deze week binnen, ik verwacht geen wonderen…
Allemaal leuk en aardig dat we dit nu allemaal weten, maar wat gaan we nu doen? want het is nog steeds geen oplossing van al mijn klachten.

Van zomerverblijf naar buitenverblijf
Aankomende donderdag 2 augustus word ik voor een nacht overgeplaatst naar mijn ‘buitenverblijf’ het UCCZ Dekkerswald. Het Universitair Centrum voor Chronische Ziekten is oa. gespecialiseerd in long en ademhalingsproblematiek. Ze gaan hier een ‘slaaponderzoek’ doen om te kijken hoe mijn ademhaling en middenrif functioneren in slaap. Hierdoor hopen we de ademhaling in kaart te brengen en vervolgens daar op in te spelen wanneer dit nodig is. Vrijdag middag zal ik weer terug zijn in mijn ‘zomerverblijf’ – kamer 55 – in het Radboud.
De resultaten van dit onderzoek worden in de loop van volgende week verwacht, wat daarna gaat gebeuren is ook voor mij en de artsen nog onduidelijk omdat we eerst goed dit onderzoek moeten bekijken.

Woonruimte, bezoek & koffie
Ondertussen ben ik vanuit mijn ziekenhuisbed toch nog stiekem best druk bezig met van alles en nog wat. Zo ben ik opzoek naar woonruimte voor mijzelf in de gemeente Oss. Ik wil dit al langer, en heb hier toch de hele dag de tijd om internet af te struinen naar woonruimte. Of het nu via de particuliere sector, woningbouw of anti-kraak is maakt mij niet zoveel uit. Ik zie wel wat ik tegen kom, en wie weet reageert er nog iemand na het lezen van deze blog (hint hint).
Ook zijn de Osse SP’ers weer langs geweest en hebben we fijn over van alles en nog wat gekletst, ook over de politiek máár het is ook in Oss Komkommertijd. Verschillende studiegenoten zijn langsgekomen en hebben zodoende gesproken over het volgende studiejaar. Weer veel input gekregen die ik kan inbrengen in de opleidingscommissie waar ik deel vanuit maak, dus zin in de volgende bijeenkomst! Ook vele vrienden en familieleden zijn weer langs geweest, ondanks dat het erg vermoeiend is dat iedereen langs komt knap je er mentaal echt van op. Meestal zie je dat het in de eerste twee weken storm loopt qua bezoek, gelukkig zit ik in de luxepositie dat ik nog steeds veel bezoek krijg, dus echt iedereen bedankt! Wel wil ik adviseren om vooraf even aan te kondigen dat je op bezoek komt: dit is voor iedereen fijner, anders ben ik net weg voor onderzoek of zitten we met 10 man. Trouwens! Er is gratis koffie, cappuccino, thee, warme chocolade melk (voor de studenten onder ons: ik lijk nu net zo’n gast in de trein – die dit allemaal verkoopt – en het dan rond roept) voor bezoek. Dus er wordt ook goed voor gasten gezorgd!

Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments