Er valt echt wat te kiezen!

met Geen reacties

Het is bijna zover; zondag 20 mei komt ROOD bijeen voor de algemene ledenvergadering.
Deze vergadering is bij voorbaat al bijzonder – dit keer komen we niet meer bijeen in ons oude partijkantoor in Rotterdam, maar reizen we af naar Amersfoort – waar tegenwoordig het hoofdkantoor van onze vereniging zit.
Gezamenlijk wordt er gekeken hoe onze vereniging er voor staat, of het geld goed besteed is en hoe we het in de toekomst gaan doen. Ook wordt er een nieuw ROOD-bestuur gekozen, en er valt echt wat te kiezen!

Het nieuwe landelijke bestuur zal bestaan uit 4 algemeen bestuursleden en 1 voorzitter. In totaal zijn er 9 ROOD-leden die zichzelf kandidateren voor het landelijke bestuur van ROOD waarvan 8 als algemeen bestuurslid en 1 als voorzitter van onze vereniging.


Bijzondere Steun

Twee kandidaten krijgen mijn bijzondere steun: Mathieu Ogay en Chris Verweij.

Mathieu Ogay is contactpersoon van ROOD-Veghel en heeft twee jaar geleden het initiatief genomen om in Veghel een ROOD-groep op te zetten. Dit is succesvol verlopen en momenteel draait er een stabiele ROOD-groep in Veghel. Mathieu heb ik jaren geleden leren kennen als een echte socialist die niet te lui is om zijn handen uit de mouwen te steken, daad bij het woord te voegen en er samen voor te gaan! Een echte teamspeler dus!

Chris Verweij is contactpersoon voor en  oprichter van ROOD afdeling Wageningen en heeft al meerdere successen bereikt met zijn ROOD-groep. Chris is enorm actief voor onze vereniging, het actievoeren zit hem in het bloed! De acties waar hij betrokken bij is zijn veelal ludiek en aansprekend. Hij is naar mijn mening een goed bestuurslid omdat hij met beide benen op straat staat!

Beide heren ken ik nu al een behoorlijke tijd, ze zijn actief, betrokken, enthousiast en weten mensen te organiseren en te motiveren. Beide hebben lokale ervaring bij zowel ROOD als de SP ik ben er dan ook van overtuigd dat ze deze ervaring en enthousiasme mee zullen nemen in het landelijk bestuur.


Hier onder stellen ze zichzelf nog even voor:

Beste partijgenoten,

Ik ben Mathieu Ogay,
19 jaar en woon in het Brabantse Veghel. Ik stel me dit jaar graag verkiesbaar als bestuurslid van ROOD. Ik ben een aantal jaar actief lid van ROOD en de SP. Toen ik lid werd ben ik direct aan de slag gegaan om een ROOD groep in Veghel op te zetten. Door vrienden erbij te roepen hebben we een stabiele en actieve ROOD groep kunnen opzetten. De laatste jaren ben ik ook bestuurslid van de SP Veghel. Ik heb op lokaal niveau al redelijk wat ervaring opgedaan als activist en bestuurslid van verschillende organisaties. Deze hobby’s heb ik steeds vaker laten vallen om mijn tijd meer binnen ROOD de SP te kunnen gebruiken. Als ik tot bestuurslid wordt gekozen zal ik me hier dan ook volledig voor inzetten!
Dit jaar wordt een belangrijk jaar voor de SP. Ik ben ervan overtuigd dat we de grootste partij in Nederland kunnen worden. Ik wil me graag inzetten als bestuurslid van ROOD om zo Nederland een stuk menselijker en socialer te maken. Dit doel wil ik graag samen met de ROOD groepen bereiken. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan!

Groeten,

Mathieu Ogay

Hoi, ik ben Chris Verweij, 20 jaar oud en ruim 3 jaar lid van ROOD.

Eerst actief geweest bij ROODAmersfoort, daarna begonnen met ROOD Wageningen, dat bij mijn verhuizing nog niet bestond. Hulp van andere ROOD groepen, sterke landelijke campagnes en vooral persoonlijke ondersteuning vanuit landelijke bestuursleden heb ik als onmisbaar ervaren bij het opzetten van een nieuwe ROOD groep, en daarom wil ik graag diezelfde steun bieden aan de volgende generatie nieuwe groepen. Zeker met verkiezingen op komst en het vertrek van meerdere bestuursleden met jaren aan lokale ervaring, denk ik dat het belangrijk is om dat aan te vullen.

 

Beide kandidaten krijgen mijn steun. Of beide heren in het landelijk bestuur komen zal nog moeten blijken, dat hangt immers af van het aantal stemmen. Ik zie het in ieder geval met vertrouwen tegemoet!

| Bas van der Voort

Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments