Rechts heeft haar kans verprutst, NU SP!

met Geen reacties

”Over rechts is mislukt”
Plotseling is er dan toch een vervroegd einde gekomen aan het mees rechtse kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog. Door onderlinge verdeeldheid heeft men al na ander halfjaar de handdoek in de ring moeten gooien. VVD, CDA en PVV wilde ons land transformeren in een liberale heilstaat met een minimale sociale zekerheid en een tot op het bot uitgebeende publieke sector. Maar, zoals gezegd, door onderlinge verdeeldheid is ‘rechts’ jammerlijk mislukt. En dat is heel goed nieuws voor alle Nederlanders. Niet alleen omdat die onzalige plannen nu rechtstreeks naar de prullenbak kunnen, maar vooral ook omdat het woord nu aan de kiezers is. Zoals het hoort in een democratie. Groot voordeel is dat iedereen nu wéét wat de plannen van Rutte, Verhagen en Wilders zijn. Niemand hoeft hen meer op hun woord te geloven, we kennen nu immers hun daden en concrete plannen.

Op z’n Rutte’s of op z’n Roemer’s?
Zoals het er nu naar uitziet zullen de verkiezingen een strijd worden
tussen twee kampen: het kamp Rutte en het kamp van Roemer. Gaan we verder op de neoliberale weg, of gaan we richting menselijk en sociaal. Gaan we verder met de afbraak en maken we de burgers van dit land nog onzekerder, of gaan we het land weer opbouwen en de mensen het vertrouwen geven dat het morgen beter wordt dan vandaag.

Velen willen ons aanpraten dat we geregeerd worden door de financiële markten, en dat we een speelbal zijn in een ondoorzichtig, mondiaal spel waarvan niemand de regels kent. Het zaaien van angst is hun handelsmerk.Wij weten beter: we hebben een rijk land,
een hoog opgeleide bevolking, en een hoge arbeidsproductiviteit. Onze ouders en wij hebben een beschaafd land opgebouwd waar we trots op kunnen zijn. Met de inzet van allen kunnen we er iets moois van maken, maar dan moet de politiek wel de leiding nemen en het goede voorbeeld geven.

Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments