Geef aangepast sporten een podium

met Geen reacties

Op donderdag 1 juni werd in de gemeenteraad het plan over aangepast sporten behandeld. De SP is blij dat er werk gemaakt wordt van het ondersteunen van aangepaste sporters. Iedereen moet immers mee kunnen doen in de samenleving. Het beleidsvoorstel is gemaakt met diverse organisaties en sporters. De SP vindt dit belangrijk: plannen moeten niet zomaar vanuit het gemeentehuis gemaakt worden, maar samen met de mensen waarover het gaat. Plannen sluiten hierdoor beter aan bij de praktijk van alledag. Toch kon het plan volgens de SP verder verbeterd worden.

”Dit is een overwinning voor alle sporters; grote sportevenementen worden veelzijdiger en aangepast sporten krijgt meer bekendheid en dat is goed nieuws!”

In de gemeente Oss worden diverse grote sportevenementen georganiseerd. Daar zijn wij trots op. Waarom zou je tijdens deze grote sportevenementen niet de verbinding maken met aangepast sporten? Sport verbindt immers mensen. Door valide en andersvalide sporters samen te laten optrekken, wordt een sportevenement versterkt en wordt er concreet bijgedragen aan wederzijdse acceptatie. SP-raadslid Bas van der Voort schreef een voorstel om de brug tussen grote sportevenementen en andersvalide sporters te slaan. Hierdoor geef je aangepast sporten een podium. En met succes: het voorstel kreeg enorme steun en werd ingediend door alle partijen, behalve de VVD. Die partij stemde uiteindelijk ook voor het voorstel. Daarmee wordt dit voorstel door de gehele gemeenteraad gedragen.

Voorstel: Geef aangepast sporten een podium

Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments