Maak van toegankelijkheid de standaard!

met Geen reacties

In een inclusieve samenleving kunnen mensen met een beperking precies dezelfde dingen doen als mensen zonder beperking. Denk aan zelfstandig de stad bezoeken, gaan stemmen, met het OV-reizen en informatie op internet opzoeken. Inclusie betekent dat mensen met een beperking meedoen in de samenleving.

Natuurlijk zijn er in ons land al veel voorzieningen voor mensen met een beperking, zoals rolstoelplanken bij de trein, ‘gehandicapten toiletten’, woonvoorzieningen en speciaal onderwijs. Dit is echter geen voorbeeld van inclusie. In een inclusieve samenleving zijn er geen speciale voorzieningen voor mensen met een beperking. Alle voorzieningen zijn voor iedereen toegankelijk en iedereen kan er gebruik van maken.

We moeten stoppen met het creëren van allerlei toegankelijkheids- voorzieningen. Laten we van toegankelijkheid de standaard maken! Daar profiteert de hele samenleving van! – Bas van der Voort

Ook in Oss ligt er nog genoeg werk op het gebied van toegankelijkheid. Laten we onze gemeente zo inrichten dat toegankelijkheid en zelfstandige bruikbaarheid de standaard worden! Zodat iedereen ook écht mee kan doen!

Om dit concreet vorm te geven hebben PvdA, D66 en SP in Oss het onderstaande voorstel ingediend. En met succes! De motie is unaniem aangenomen!

 

Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments