AVANS Hogeschool erkent fout

met Geen reacties

AVANS HogeschoolGisteren had ik een gesprek op de AVANS Hogeschool in Den Bosch over het beeindigen van mijn studie. Ik had immers te weinig studiepunten om aan de eis van 54 te voldoen en kon zodoende niet over naar het volgende leerjaar. De eerste afwijzing kreeg ik al snel, maar omdat ik het daar niet mee eens was heb ik gebruik gemaakt van mijn hoorrecht. Naar mijn mening zijn er namelijk bijzondere omstandigheden in het spel waardoor ik niet aan de norm heb kunnen voldoen. Zo heb ik een auto ongeluk gehad in februari en heb ik concentratie en geheugenproblemen ten gevolgen van mijn behandelingen van kanker. Aan dit laatste word inmiddels gewerkt. Toch ontving ik helaas een afwijzing met de mededeling dat ik de AVANS Hogeschool per 29 augustus zou moeten verlaten en dat het verder niet mogelijk was om een opleiding te volgen op de gehele academie voor management en bestuur.

Ik begreep hier niets van – dat zonder enige motivatie – ik van school af moest, terwijl dit de opleiding is die ik wil volgen. Direct ben ik samen met mijn ouders een beroepsprocedure gestart tegen het college van beroep en de onderwijscommissie om alsnog de opleiding te kunnen voortzetten. Zo ging er een dik pak papierwerk richting beide colleges en zou ik eind september een definitieve uitslag krijgen. Desondanks moet ik 1 september beginnen met mijn eerste schooldag, dus dat kwam ook niet echt handig uit.

Nu had ik gisteren een gesprek op de AVANS Hogeschool in ’s Hertogenbosch met de decaan om het bovenstaande te bespreken.Ik wilde namelijk niet beginnen met een achterstand. En wat bleek al heel snel: Op de lijst van de Decaan is mijn verzoek bij het hoorrecht direct toegewezen, maar is er door een administratieve fout een verkeerde brief mijn kant op gestuurd. Zo ontving ik een brief van ‘afwijzing’ in plaats van een brief van ‘goedkeuring’. Natuurlijk ben ik enorm blij dat ik alsnog mijn opleiding kan voortzetten in Den Bosch, maar het is natuurlijk wel erg vervelend zoals het gelopen is. Zorgt immers toch voor extra stress, zeker in de vakantie – omdat er snel gezocht moet worden naar andere opleidingen etc.

De AVANS  erkent gelukkig de fout en stuurt een excuusbrief van de directie richting mijn kant op. Zo zie je maar weer: waar mensen werken worden fouten gemaakt! En daarbij ook goed dat die fout direct toegegeven word. Al merk ik wel dat er wat dingen verbeterd kunnen én moeten worden, dus mijn werk voor de onderwijscommissie bij AVANS is ook nog niet klaar!

Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments