Brabanders zijn trots op Brabant.

met Geen reacties

We zijn Bourgondisch, gezellig en gemoedelijk. We wonen in Brabant en daar willen we niet meer weg, want we zijn er trots op om Brabander te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Tangram in opdracht van Omroep Brabant. Het bureau ondervroeg meer dan 600 Brabanders voor dit onderzoek.

Levensgenieters en heilige boontjes.
De Brabanders zien zichzelf als echte levensgenieters. Als meest positieve eigenschappen worden zaken als ‘gemoedelijk’, ‘gezellig’ en ‘vriendelijk’ vaak genoemd. Op de vraag hoe je een Brabander het beste kunt omschrijven zeggen de meeste geinterviewden:

Bourgondisch. Toch zijn er ook vervelende kanten… Als meest vervelende ‘Brabantse eigenschap’  worden genoemd: ‘praatjesmakers’, ‘koppig’, en ‘heilige boontjes’

 

Ambassadeur van brabant: Guus Meeuwis.
Op de vraag wie de beste vertegenwoordiger of ambassadeur van Brabant is steekt er een naam met kop en schouders boven alle Brabanders uit: Guus Meeuwis. Meer dan de helft van de Brabanders ziet in de volkszanger de ambassadeur van de provincie. Daarme laat meeuwis beroemde provinciegenoten als: Jan Marijnissen, Frans Bauer, Dries van Agt en Pieter van den Hoogenband achter zich.

Jan Marijnissen.
Maandagavond besteedt het nieuwe Omroep Brabant programma ‘Onder Ons’ volop aandacht aan het onderzoek ‘naar de trots van Brabant’ met Jan Marijnissen in de studio.

Het onderzoek: http://www.omroepbrabant.nl/media/uploads/2011/De%20stand%20van%20Brabant%20-%20Trots.pdf

Bron: Omroep Brabant

Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments