Mijn SamenLopen

met Geen reacties

Hoe het Begon

SamenLoop voor Hoop is een geweldig evenement van KWF Kankerbestrijding waar ik in 2007 mee in aanraking ben gekomen.
Mijn moeder liep toen met haar voormalige werkgever mee met een team in Giessenburg en vroeg of ik zin had om mee te gaan – ik had geen idee wat het evenement inhield – maar ik ging mee. Ook omdat ikzelf (ex)-kankerpatiënt ben was ik erg geïnteresseerd het evenement.

De SamenLoop voor Hoop in Giessenburg heeft me gepakt, en nooit meer losgelaten. Het is zo bijzonder om te zien hoeveel mensen zich samen inzetten voor de strijd tegen kanker. Het ‘ons’ gevoel bij het evenement is heel erg sterk. Ook vind ik het altijd bijzonder om te zien hoeveel survivors de keus hebben gemaakt om mee te doen met het evenement. Survivors zijn het levende bewijs dat wetenschap naar kanker werkt, erg belangrijk dus dat ze mee doen!

Na de SamenLoop voor Hoop in Giessenburg had ik besloten om meer SamenLopen te gaan bezoeken, want ik wilde er meer van weten, en kijken wat ik kon betekenen voor de SamenLoop voor Hoop!

De SamenLoop lijst:

Ik heb de SamenLoop van verschillende kanten mee mogen maken, als bezoeker, survivor, teamlid, teamcaptain – met mijn eigen team ”mission possible”, organisatie (commissielid). En zodoende veel ervaring op gedaan met de SamenLoop voor Hoop, ik zal me hier voor in blijven zetten!

De volgende SamenLopen heb ik bezocht:

2007
– Giessenburg
2008
– Roermond
– Best
2009
– Beesd
– Westland
– Hoogvliet
– Almere
– Amstelveen
– Valkenswaard
– Veldhoven
– Tilburg
2010
– Badhoevedorp
– Alphen aan den Rijn
– Geldermalsen
– Maastricht
– Ferwerderadiel
2011
– Tilburg
– Sint Michielsgestel
– Helmond
– Landgraaf
 2012
-Valkenswaard 
 2013
– Gennep
Juni 2014

De SamenLoop voor hoop komt ook naar ‘mijn’ gemeente, gemeente Oss! Juni 2014 zal het zo ver zijn, Oss kleurt paars. Inmiddels is een enthausiast team aan de slag gegaan met het organiseren van de SamenLoop.

Ik zal mijn steentje bijdragen met het adviseren en ondersteunen van de commissie ‘Survivors & aandacht voor kanker’. Als Samenloop-ervaringsdeskundige en ex-kankerpatient zal ik dit evenement vanuit mijn persoonlijke ervaringen ondersteunen.

Wil je meelopen, meeorganiseren, aanmelden als survivor  of gewoon meer informatie over de SamenLoop voor Hoop in Oss? Check het hier

 
 
 
 
 
Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments