Succesvolle ROOD-avond!

met Geen reacties

Vrijdagavond organiseerde de Osse ROOD afdeling een openbare filmavond voor jongeren. De SP-jongeren hadden op de kermis jongeren uitgenodigd, ook de eigen vriendenkring werd opgeroepen te komen. Zo verschenen er vrijdag avond zo’n krappe 20 man op de Linkensweg voor de film avond. Maar voordat de avond begon hadden we eerst een kort welkomswoordje van mij en een korte voorstelronde, daarna direct film kijken onder het genot van een biertje en popcorn.

De film van de avond was ”sicko” – van de amerikaanse documentairemaker ‘micheal moore’,

In de film word een duidelijk beeld weergegeven over marktwerking in de zorg: 1 – winst maken over de rug van patienten, 2 – en dan pas kijken naar goede zorg. Dit in vergelijking met Nationale collectieve gezondheidszorg zoals ze in Groot-Britannie, Frankrijk en zelfs het ‘verschrikkelijke cuba’ hebben. En wat bleek: de gezondheidszorg was daar goedkoper, beter én de levensverwachting was hoger.

Na deze indrukwekkende film is er natuurlijk uitgebreid doorgepraat! Ook over marktwerking in Nederland en de bezuinigingen in Oss. Veel jongeren hadden een duidelijke mening over de bezuinigingen op kunst en cultuur in Oss, en toonde zich strijdbaar!

Na het einde van de geslaagde avond zijn we nog met z’n alle cafe ‘het kaatje’ in Oss ingegaan om nog na te kletsen, vervolgens ging iedereen tevreden naar huis met in zijn hand een CODE ROOD – ons blad van ROOD!

Als contactpersoon van ROOD kijk ik terug op een zéér geslaagde avond waarbij we als ROOD-groep iets moois hebben neergezet! Ondertussen zijn we druk bezig met de volgende actie, op straat wel te verstaan!

 

Subscribe
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments